Curățarea energetică a părului

Când vine vorba de păr aș vorbi ore în șir mai ales când vine vorba de sănătatea lui! Însă azi vreau să vă împărtășesc câteva lucruri esențiale legate de “curățarea” lui. Nu este suficient să folosești produse de top sau să fii des în salon. Uneori părul nostru acumulează atât de multe energii încât o atenție sporită în curățarea lui energetică este absolut necesară! 

Părul, resursa feminității

8 modalitati de curatare a parului

✨Înainte de a pleca din casă, din spațiul tău protejează-l cu INTENȚIE: adu palmele împreună, freacă-le și cu palmele desfăcute mângâie creștetul capului și apoi pe toată lungimea lui: nimic de ce nu îmi aparține nu întră în părul meu! Repetă afirmația în gând! 

✨Ori de câte ori ești într-un spațiu public sau înconjurată de multe persoane și ai uitat să îți prinzi părul sau pur și simplu ai ieșit cu el desprins intenționat, cu palmele prin frecare apoi ca și cum l-ai prinde în coadă aduni energia din el și o direcționezi către Mama Pământ. 

Iată 7 modalități pentru curățarea energetică a părului tău: 

✨ 1. Curățare cu sare de orice fel (sare amară, sare de mare etc.) 

Atunci când ai interacționat cu mulți oameni sau ai fost în centrul atenției fie invitată la un eveniment sau chiar și la întâlniri (nunți, petreceri etc.) când ajungi în spațiul tău fă acest amestec și masează-ți scalpul cu el, apoi lasă apa să spele părul în timp ce vizualizezi cum se scurge din părul tău toata energia negativă captată, tot ce nu îți aparține. 

Amestec într-un bol de sticlă: o mână de sare de mare și ulei de cocos. Amesteci cu degetele cu intenția de a te curăța energetic cu voie divină. 

Atenție: Mai întâi folosesc acest amestec pe păr, stau puțin cu el în păr, fiecare cât simte și cât poate apoi șamponez, folosesc mască/balsam și după prin clătire vizualizez cum se scurge energia de care mă eliberez cu bucurie, ușurință și recunoștință! 

Părul captează energii cu voia sau fără voia ta și ulterior le aduci în spațiul tău intim, în casa ta, în locul în care tu relaționezi cu cei dragi! Și atunci este necesar să ai în vedere măcar una din modalități. 

✨ 2. Curățare sub jetul de apă

Această modalitate de curățare energetică o poți folosi de fiecare dată când îți speli părul și îl clătești. Îți imaginezi cum apa spală tot ce este prins în părul tău și nu este benefic pentru tine. Uite cum fac eu:

Înspir profund în timp ce apa spală părul și expir pe gură zicând în gând: mă eliberez de oboseală, dureri de cap, ochii ațintiți spre mine, mă eliberez de energiile adunate și de invidie atrasă, mă eliberez de… (spun ce simt în ziua respectivă în funcție de starea mea de spirit.) Uneori casc, lăcrimez și mă simt eliberată! Îmi imaginez cum apa se duce în adâncuri la Mama Pământ, niciodată nu direcționez înapoi energia de unde a venit. Ci întotdeauna spre Pământ, spre Divinitate să dizolve cu iubire tot ce nu este benefic pentru mine! 

Cu cât faci acest proces cu intenție de curățare cu atât vei vedea beneficiile și vei fi simți intuitiv ce să mai adaugi în plus când alegi să te cureți energetic! 

✨ 3. Curățare în apă sărată

Această modalitate de curățare energetică este preferata mea, este intensă și simt instant beneficiile ei pe termen lung. 

Iată 3 modalități cu apă sărată pe care eu le-am testat: 

  1. Umple cada cu apă și folosește în jur de 1 kg de sare amară și apoi scufundă-te cu capul astfel încât părul să fie acoperit total de apă. Dacă nu reușești să te scufunzi de tot, lasă capul pe spate astfel încât părul să absoarbă apa sărată. După ce te relaxezi te poți spăla pe cap cum ești obișnuită. Baia cu apa sărată are beneficii și asupra pielii și a întreg organismului! Nu uita să folosești intenția de curățare! Cât stai? Cât simți! Eu aleg să stau în jur de o oră și mă scufund de câteva ori total cu capul astfel încât simt că sunt eliberată de oboseală, de lene și ce am mai adunat de prin jur etc.
  2. Terapie prin plutire – ședințe în care plutești deasupra apei. Tot sarei amare se datorează. Am scris aici un articol:ttps://mihaelanicolae.ro/calatorind-in-interior/ Programează-te la o ședință de aqua floating și timp de o oră sau 90 minute în funcție de ce alegi simte cum lași în apă energia negativă! Și lasă-ți părul să se bucure de această terapie deoarece este mult mai intens decât atunci când îți pregătești acasă. Însă să fii pregătită să scoți la suprafață toate stările băgate sub preș! E divin cum se dizolvă și ce minunat se simte după! 
  3. Nu îți voi spune să zbori în Cipru să înoți în Grota Afroditei, grotă neturistică, unde apa este incredibil de sărată, priveliștea fantastică și trăirile de nedescris în cuvinte. Însă dacă ai ocazia o dată în viață, să știi că Școala Feminității by Ludmila Jalo organizează aceste retreat-uri în fiecare an iar următorul retreat este în septembrie 2023. La mine este al doilea an când merg iar experiența a fost incredibil de frumoasă! Este un ritual pentru mine să merg la grota Afroditei unde îmi fac și practicile energetice secrete. Ce îți pot recomanda atunci când ajungi în alte grote turistice ale Afroditei prin Cipru sau Grecia și poți înota în ele, să te bucuri de apa sărată care îți spală și trupul și părul! Și uneori și sufletul de greutăți și dureri adunate în inimă! 
grota Afroditei Cipru ritual secret

✨ 4. Curățare prin masaj capilar urmat de pieptănare în 4 sensuri: 

Această modalitate de curățare energetică o fac când mă simt lipsită de energie dintr-o dată fără vreun motiv anume. 

Îmi activez energia palmelor prin frecare și îmi masez cu ambele mâini scalpul. Ca și cum îmi adun gândurile care parcă au rămas acolo și nu mai pleacă (îmi spun și rugăciunea Tatăl Nostru; apoi mă pieptăn de câteva ori din creștet în jos și schimb direcția: de la ceafă în sus (țin capul aplecat) de câteva ori și apoi de la dreapta spre stânga și invers, de la stânga la dreapta. Repet acest proces și instant curge energia. 

Sfat: Draga mea, să nu împrumuți peria de păr! Nici pe a ta și nici tu să nu ceri să te piepteni cu altă perie care nu îți aparține! 

✨ 5. Curățare prin fumigație 

Folosesc bețe de Palo Santo sau tămâie. 

Este foarte simplu de făcut: aprind bețișorul de Palo Santo sau tămâia pe un suport și în sensul invers a acelor de ceasornic fac un cerc deasupra capului, îmi spun Tătăl Nostru (sau ce rugăciune rezonezi) și las stările să iasă la suprafață! 

De obicei casc foarte mult și lăcrimez, ceea ce este bine, astfel simt că am curățat părul. 

✨ 6. Curățare prin trecerea mâinilor prin păr 

Și această modalitate este iubită de mine deoarece îmi aduce aminte de copilărie. Când mama sau bunicile mele făceau acest cu mâinile prin părul meu ca să îmi treacă starea de rău. Eu fac asta în prezent pe părul meu însă dragi femei, cele care aveți fetițe, acest gest le ajută să le îndepărtați energia negativă pe care au preluat-o din jur. Ce face mama pentru copilul ei este sfânt iar făcut cu intenție bună nu numai că ajutați la curățarea energiei însă este si un gest de protecție energetică. Eu am băiat și funcționează. 

Sfat: Mame dragi nu tundeți voi copiii! Energetic nu este bine! Le tăiați energia! 

✨ 7.  Curățarea energetică a părului cu ajutorul ploii 

Este terapie pentru suflet să te bucuri de ploile de vară! Să îți lași părul desprins și să te lași purtată de sunetul ploii, să dansezi așa cum doar tu știi și să simți cum se scurge toată oboseala din corp! Eu ador ploaia iar atunci când stau în ploaie conștient și aleg să nu mai fug de ea ci să fiu prezentă în corp mă încarc cu energie! Mă simt vie! Fiecare picătură de ploaie îmi aduce aminte: Hey, ești aici! Trăiești, ești un miracol! Și parcă plâng și eu cu ploaia de recunoștință pentru darul vieții! 

Nu, n-am răcit niciodată din cauza ploii! 😁

Câteva lucruri esențiale pe care le reamintesc, poate nu le știai sau le-ai uitat: 

🩸Energia noastră se activează prin palme de aceea acest gest de frecare a palmelor și apoi cu ajutorul intenției de curățare, se crează o energie vindecătoare. Unică! A ta! Îți aparține! Noi înșine suntem cei care ne putem vindeca și curăța de tot ce nu mai avem nevoie. Nimeni din afară nu o să facă și nu poate să facă asta în locul nostru. 

🩸 Sarea de mare este benefică pentru trup de altfel fiind recomandată de specialiști în: băi pentru hidratarea pielii, curățarea ei în profunzime (peeling/scrub), este benefică în insomnii, reduce tensiunile musculare, durerile articulare, conține magneziu și potasiu care potențează nivelul de acid din corp, funcția nervoasă și ajută în detoxifierea organismului. 

La nivel subtil sarea este prezentă peste tot, în Biblie, în obiceiurile creștine și chiar și în ritualurile de feminitate. 

Cu siguranță voi dedica un articol sării de mare, căci toată lumea ar trebui să cunoască cum o poate folosi și în afară de mâncare. 

🩸Intenția. Fără intenție clară nu vine nimic spre noi. Doar haos și la întâmplare. Ori realitatea pe care ne-o dorim se crează. Cu claritate. Ceea ce ceri primești! Dacă nu știi ce vrei, vei primi la întâmplare. Dacă nu îndrăznești să ceri mai mult vei primi puțin sau deloc! Universul vrea să te audă! Așa e și cu părul, curăță-l cu intenție clară! Mai ales atunci când ești conectată cu intuiția ta feminină și simți mai intens lucrurile din jurul tău, aceste modalități de curățare îți vor veni în mod natural și vei simți să adaugi ce simți că mai este necesar. 

Ce poți experimenta după aceste curățări: stare de greață, amețeală, lăcrimat, căscat, piele de găină, moleșeală, probleme cu stomacul sau cu aparatul uro-genital, pulsații în uter. Nu te speria, sunt absolut normale, te eliberezi. Corpul te anunță că este pe cale să înlăture ce nu este bun pentru el. Ai încredere în corpul tău, în înțelepciunea lui și în mine, căci am testat ce am împărtășit cu tine ani de zile! 

Ce m-a făcut să dau mai departe aceste informații? Simplu: stările neplăcute prin care am trecut atunci când am uitat de oboseală să îmi fac aceste ritualuri! Și vreau ca și alte femei să nu mai treacă prin ce am trecut eu! Îți voi împărtăși în următorul articol despre păr ce înseamnă energie adunată și să te bagi așa la somn.

Eu personal am o relație cu părul meu! Fiind și natural am ajuns într-un punct în care comunic cu părul meu! 

par sanatos mihaela nicolae

Iubită femeie care mă citești acum, vreau să știi că nu contează cum ai părul: scurt, lung, tuns zero etc. ești minunată așa cum ești, feminină și frumoasă! Ai încredere în puterile tale! La mine părul este una din puteri! La tine poate fi altceva, de aceea ești unică! 

Spune-le prietenelor tale despre ce informații valoroase ai aflat! Una dintre ele îți va fi recunoscătoare! Eu îți sunt chiar acum pentru că ai ajuns aici la final!

Până data viitoare iubește-ți părul și ai grijă de el! Nu uita să îl cureți energetic! M-aș bucura să aflu și alte modalități! Scrie-mi aici: adinamihaelanicolae@gmail.com

Te iubesc!